ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Δεν αποδέχεστε την Ιστορία - Σταματήστε τις προκλήσεις

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Δεν αποδέχεστε την Ιστορία - Σταματήστε τις προκλήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:07 Δημιουργία 08/12/19, 10:59

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του», τονίζεται στην ανακοίνωση-απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας και τη επίθεσής της κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον χαιρετισμό του τελευταίου στο Συνέδριο για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση», απαντάει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς:

«Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε