Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους Αμερικανούς επενδυτές

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους Αμερικανούς επενδυτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 09/12/19, 17:59

Συνέχεια στην επιθετική ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ για την προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ έδωσε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει και της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Σε βιντεοσκοπημένο προς τους Αμερικανούς επενδυτές που συμμετείχαν στο 21o «Annual Capital Link Invest in Greece Forum» στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στην Ελλάδα ανατέλλει μία νέα εποχή οικονομικών ευκαιριών.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους επενδυτές να βάλουν στην «ατζέντα» τους την ελληνική οικονομία, εξετάζοντας «τις ευκαιρίες που εμφανίζονται υπό το πρίσμα της πληθώρας των μεταρρυθμίσεων που λαμβάνουν χώρα».

Η επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού εστιάστηκε στην ταχεία υλοποίηση ενός προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών που -σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη- αποσκοπεί στη βελτίωση της ευκολίας του επιχειρείν στη χώρα. Παράλληλα, δήλωσε ότι υπάρχει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση για αυτό το πρόγραμμα, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- για πρώτη φορά παρατηρείται μία μεταστροφή της ελληνικής κοινής γνώμης απέναντι στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις γενικότερα.

«Κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες πολίτες συνειδητοποίησαν ότι οι πολιτικές που εμποδίζουν τις επενδύσεις και υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης οδηγούν τελικά σε αδιέξοδο. Το σημερινό επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μία συντριπτική υποστήριξη για τις ξένες επενδύσεις. Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζεται σε πολυάριθμες έρευνες, που εντοπίζουν υψηλά ποσοστά έγκρισης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που συνδέονται με τη δημιουργία ενός φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Σε αντίθεση με αυτό που ήταν ο γενικός κανόνας στην Ελλάδα, η σημερινή κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία χωρίς να δώσει κενές υποσχέσεις για παροχές και άλλες χάρες στο εκλογικό Σώμα. Αντ' αυτού, επικεντρώθηκε στο να παρουσιάσει μία ατζέντα βαθιών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μεταμόρφωναν την ελληνική οικονομία προς το καλύτερο. Και κάνοντας αυτό, κέρδισε σχεδόν το 40% της λαϊκής ψήφου και μία σαφή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η αισιοδοξία επιστρέφει στην ελληνική οικονομία παρά τις αναταράξεις που παρατηρούνται στη παγκόσμια οικονομία - και τόνισε ότι «το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα έφτασε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδό από το 2000 και συνεχίζει να παραμένει πολύ υψηλό. Το κλίμα της αγοράς βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007».

Αν σου άρεσε κάνε