Στο Μαξίμου ο Τζέφρι Πάιατ το απόγευμα

Στο Μαξίμου ο Τζέφρι Πάιατ το απόγευμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:11 Δημιουργία 10/12/19, 10:09

Με φόντο τις εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό μέτωπο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζέφρι Πάιατ το απόγευμα, στις 17.30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, το τετ-α-τετ θα γίνει ενόψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο θα βρεθεί η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας - ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ηρώδου Αττικού, η επίσκεψη «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο Τραμπ αναμένεται να τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε