ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Αγγελή: Γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Αγγελή: Γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 10/12/19, 19:53

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η «πολυδιαφημιζόμενη κατάθεση Αγγελή όπου πάνω της στηρίχθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας γίνεται μπούμερανγκ για τους πραγματικούς σκευωρούς αυτής της υπόθεσης που θέλουν να ρίξουν σκοτάδι στο τεράστιο σκάνδαλο Novartis».

«Έτσι ο κ. Αγγελής μετά από επίμονες ερωτήσεις μελών της προανακριτικής παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση της Βιέννης το FBI έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας μάλιστα ότι "εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν"», τόνισαν.

Παράλληλα, ανέφεραν πως ο κ. Αγγελής «παραδέχτηκε επίσης, ότι μόνο το 10% του σκανδάλου Novartis είναι πάνω από το "νερό" και παρότρυνε τα μέλη της προανακριτικής να ψάξουν να βρουν το υπόλοιπο 90%. Ομολόγησε δε τις συστάσεις του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα επειδή αυτός είναι αξιωματούχος. Πέρα από τις αλήθειες που αναγκάστηκε να πει, είπε και ένα προφανές ψέμα».

]Ότι ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα όταν ο ίδιος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

«Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα»

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Ιωάννης Αγγελής σημείωσε: «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Υπήρχε εποπτεύσουα πάνω από εμένα, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου. Καλέστε την να σας να το πει και εκείνη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου. Και να ρθω εγώ να το επιβεβαιώσω. Είναι μία βρώμικη υπόθεση, με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις».

Αν σου άρεσε κάνε