«Εξαγωγή» ασυνόδευτων προσφύγων από Ελλάδα προς Σερβία

«Εξαγωγή» ασυνόδευτων προσφύγων από Ελλάδα προς Σερβία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:00 Δημιουργία 11/12/19, 15:56

Σε συμφωνία για την υποδοχή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα προς τη Σερβία κατέληξαν την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε σχετική ο πρωθυπουργός, «ο αγαπητός Αλεξάνταρ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης να φιλοξενήσει έναν αριθμό ασυνόδευτων προσφύγων. Παιδιών, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Ακριβώς αυτή την πρωτοβουλία του, την οποία ανέλαβε ο ίδιος, τη χαιρετίζω ως μία ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης. Όχι προς την Ελλάδα, αλλά προς αυτά τα παιδιά και τους εφήβους οι οποίοι δοκιμάζονται σε τραγικές συνθήκες.

Και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι μία χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με θάρρος και με τόλμη, αναλαμβάνει τις δικές της ηθικές υποχρεώσεις και συμπαρίσταται στην Ελλάδα στη διαχείριση αυτού του δύσκολου προβλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτσς τόνισε «είναι ηθική μας υποχρέωση να υποστηρίξουμε τους Έλληνες και να παρέχουμε βοήθεια στα ασυνόδευτα παιδιά και θα αναλάβουμε τη φροντίδα ορισμένων παιδιών. Δεν τον κάνουμε για να το εκτιμήσουν οι Ευρωπαίοι αλλά γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και μπορούμε θα κάνουμε κάτι μαζί με την Ελλάδα».

Αν σου άρεσε κάνε