Και ο Δένδιας στη συνάντηση Τασούλα - προέδρου της Βουλής της Λιβύης

Και ο Δένδιας στη συνάντηση Τασούλα - προέδρου της Βουλής της Λιβύης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:32 Δημιουργία 11/12/19, 16:24

Στην αναβάθμιση της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην παρουσία του προέδρου της Βουλής της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, εντάσσεται η προσθήκη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη συνάντηση που θα έχει ο Λίβυος αξιωματούχος με τον Έλληνα ομόλογο του, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η συνάντηση θα γίνει την αύριο, Πέμπτη, στις 16:00 στον απόηχο του μνημονίου συνεννόησης 'Αγκυρας-Τρίπολης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» η λιβυκή Βουλή. Ο κ. Σάλεχ Ίσα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του κ. Τασούλα.

πενθυμίζεται, ότι με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της 'Αγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Αν σου άρεσε κάνε