Θεοδωρικάκος: Σπουδαίο να πετυχαίνουμε συναινέσεις στα εθνικά θέματα

Θεοδωρικάκος: Σπουδαίο να πετυχαίνουμε συναινέσεις στα εθνικά θέματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:12 Δημιουργία 12/12/19, 12:09

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει τα πάντα για να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα πολύ επίπονη προσπάθεια, που κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από 288 βουλευτές, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε».

Για τους συμβιβασμούς που οδήγησαν στην έγκριση του νομοσχεδίου ο υπουργός είπε πως αν η κυβέρνηση επέμενε στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, δεν θα ψήφιζε κανένας. «Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μου λένε: το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα».

Αν σου άρεσε κάνε