Κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία ζήτησε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία ζήτησε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:09 Δημιουργία 12/12/19, 16:05

Το αίτημα του για την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία, με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε την Πέμπτη και από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.

Όπως δήλωσε, «βρίσκομαι στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με βασικό στόχο να πείσω τους μέχρι πρότινος συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν και οι καθαρές δηλώσεις, αλλά πέραν των δηλώσεων καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, να προχωρήσουμε και σε απαραίτητα μέτρα, σε κυρώσεις, που ενδεχομένως θα αναγκάσουν την Τουρκία να σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Και θα προσπαθήσω να τους πείσω, καθώς γνωρίζουν, επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός πόσο ενεργά προσπάθησα να οικοδομήσω μια θετική ατζέντα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι η ειρήνη και η συνεργασία. Αλλά ειρήνη και συνεργασία μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου.

Και το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να ‘ναι καθαρό.

Τώρα, λοιπόν, δηλώσεις καθαρές, αλλά και κυρώσεις, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αύριο να χρειάζονται δράσεις πέραν της διπλωματίας για να προστατεύσουμε το Διεθνές Δίκαιο.

Αυτό πρέπει να αποφύγουμε και η ΕΕ πρέπει να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα και στην Κύπρο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «θα ήθελα να εκφράσω σήμερα την υποστήριξή μου και τις ευχές μου για ένα καλό αποτέλεσμα για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι απέναντι σε μια συντηρητική παράταξη, της οποίας ηγείται ένας πολιτικός που έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το ρεύμα το αντιευρωπαϊκό, το λαϊκιστικό, που έχει οδηγήσει τη Μεγάλη Βρετανία σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

Αν σου άρεσε κάνε