Τασούλας: Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα

Τασούλας: Τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 15/12/19, 12:22

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά τη συμφωνία» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Real news» ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και σημειώνει: «Όταν η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει, τότε πιστεύω πως θα επανεκτιμήσει τη στάση της. Ήδη η ζημιά που παθαίνει διεθνώς ογκούται διότι, ακριβώς, ξεπέρασε τα όρια».

Ο πρόεδρος της Βουλής, στη συνέντευξή του, τονίζει ακόμα ότι «τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα» και συνεχίζει λέγοντας:«Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς».

Αναφορικά με την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας,και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο Κώστας Τασούλας, στη συνέντευξή του, υποστήριξε τα ακόλουθα:« Η εκλογή του ΠτΔ δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το «βαριά η καλογερική». Ένα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».

Αν σου άρεσε κάνε