Θετικός ο Βενιζέλος στην υπογραφή συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη

Θετικός ο Βενιζέλος στην υπογραφή συνυποσχετικού για προσφυγή στη Χάγη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:58 Δημιουργία 16/12/19, 20:56

Μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να προστατεύσει και όχι «να δείχνει ότι προστατεύει» τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκδήλωση «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις» που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών.

Ο κ. Βενιζέλος είχε κοινή άποψη με την Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την επανέναρξη των διερευνητικών διαδικασιών για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τελικό στόχο την υπογραφή συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η Τουρκία απομακρύνεται «από τα στοιχεία που ορίζουν τη συμπεριφορά μια αστικής φιλελεύθερης Δημοκρατίας και μιας χώρας του ΝΑΤΟ», ενώ σχετικά με τη διαδικασία για προσφυγή στη Χάγη τόνισε πως «θα πρέπει να την ορίζουμε εμείς και όχι η παραβατικότητα της Άγκυρας».

«Δεν βοηθούν πρωτοβουλίες η μερική οριοθέτηση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο ή η μερική ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αίγυπτο», πρόσθεσε και επεσήμανε πως «η Ελλάδα πρέπει να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και όχι απλά να δείχνει ότι τα προστατεύσει».

Αν σου άρεσε κάνε