Ο Χρυσοχοΐδης δεν παρατήρησε αστυνομική βία στο Κουκάκι

Ο Χρυσοχοΐδης δεν παρατήρησε αστυνομική βία στο Κουκάκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:54 Δημιουργία 18/12/19, 18:41

Κατηγορηματικός για το ότι κατά τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι δεν σημειώθηκε αστυνομική βία κατά πολιτών είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον Νίκο Αλιβιζάτο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κ. Αλιβιζάτος, που είναι πρόεδρος στην επιτροπή την οποία συνέστησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων», έκανε λόγο για αστυνομική βία από τα μέλη της ΕΛΑΣ.

Στην απάντηση του, ο υπουργός αναφέρει ότι «σας διαβεβαιώ ωστόσο κατηγορηματικά ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας. Παραθέτω προς ενημέρωσή σας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου καθώς και τις δηλώσεις νωρίτερα του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας.

Είναι τέλος αυτονόητο ότι, από τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, η υπόθεση θα παραπεμφθεί προς διερεύνηση τόσο στον Συνήγορο, όσο και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως τονίζεται και στο Δελτίο Τύπου οι αστυνομικοί, ακόμη και αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οφείλουν να κινούνται σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας, χωρίς ίχνος ανεξέλεγκτης ή μη αναγκαίας βίας.

Είμαι σίγουρος πως κατανοείτε απολύτως την σοβαρότητα και κρισιμότητα των γεγονότων. Και το επαναλαμβάνω, είναι απολύτως επαινετό, πως χωρίς κανένα όφελος, αναλαμβάνετε να συμβάλλετε με το κύρος και τις γνώσεις σας, ώστε η δημοκρατία μας τελικά να βρει μέτρο, θεσμική δύναμη και συναινετικές πολιτικές αντιμετώπισης φαινομένων βίας και ανομίας» καταλήγει η ανακοίνωση τουκ. Χρυσοχοΐδη.

Αν σου άρεσε κάνε