Αυστηρά μηνύματα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Αυστηρά μηνύματα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:39 Δημιουργία 18/12/19, 23:33

Αυστηρά μηνύματα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος υπερψηφίστηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για περίοδο έντονης γεωπολιτικής αστάθειας και προκλήσεων από τους εξ' ανατολών γείτονες. Είπε ότι προσυπογράφει τους χαμηλούς τόνους που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε "η Ελλάδα μένει πιστή στο Διεθνές Δίκαιο και στις ισχύουσες Συμφωνίες. Είμαστε πάντα υπέρ των κανόνων καλής γειτονίας

Η Ελλάδα, τόνισε πως "δεν διεκδικεί τίποτα και δεν εκχωρεί τίποτα" σημειώνοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα δίκαια της χώρας. Είμαστε υπογράμμισε "υπέρ των ανοιχτών διαύλων, της επικοινωνίας και του διαλόγου. Ουδέποτε η χώρα σκέφθηκε να αναστείλει το διάλογο για τα ΜΟΕ. Σ' αυτόν όμως δεν προσερχόμαστε ούτε πιεζόμενοι, ούτε από θέση αδυναμίας. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, υπό την απειλή παράνομων τετελεσμένων". Έχουμε και δίκιο και ισχυρές συμμαχίες, είπε ο πρωθυπουργός. Το Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης είναι άκυρο και παράνομο και αυτό περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Καλά κάνατε κ. Τσίπρα και αλλάξατε γραμμή για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μίλησε για μια πλατιά διακομματική συμμαχία υπογραμμίζοντας πως με εξαίρεση το ΚΚΕ έχουμε μια βαθιά στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ. Συμπλήρωσε πως "δεν είμαστε δεδομένοι , όχι μόνο για τις ΗΠΑ. Είμαστε δεδομένοι για τον ελληνικό λαό". Οι καλοί σύμμαχοι στις δυσκολίες φαίνονται, όπως είπε και σημείωσε πως οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει ρητά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης".

Κατέληξε λέγοντας πως η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοικτή για τα εθνικά θέματα και όταν χρειαστεί θα πάρει και ο ίδιος πρωτοβουλίες για ανοικτή και πλήρη ενημέρωση των αρχηγών.

Αν σου άρεσε κάνε