Νέα συνάντηση Γεννηματά με Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά

Νέα συνάντηση Γεννηματά με Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:10 Δημιουργία 19/12/19, 14:02

Με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε την Πέμπτη η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, με το ζήτημα των ελληνοτουρκικών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στα «ΝΕΑ» για τα ελληνοτουρκικά και τον θόρυβο που προκλήθηκε και στο οποίο ο κ. Σημίτης υπερασπίστηκε την απόφαση του Ελσίνκι και προέκρινε πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέθεσε στον κ. Σημίτη τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική. Αφορούν στην έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, την ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και την επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η κ. Γεννηματά είχε αναφερθεί στον κ. Σημίτη ως μια από τις επιλογές για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε