Υπουργικό: Στο τραπέζι γεωπολιτικές πρωτοβουλίες - Το ν/σ για τις πορείες και το επίδομα γέννησης

Υπουργικό: Στο τραπέζι γεωπολιτικές πρωτοβουλίες - Το ν/σ για τις πορείες και το επίδομα γέννησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:14 Δημιουργία 23/12/19, 14:07

Έρχονται κι άλλες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτό είναι το μήνυμα, που εξέπεμψε το Υπουργικό Συμβούλιο, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από τον αγωγό EastMed.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ θα τον αγωγό θα γίνει στην Αθήνα, στις 2 Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκε ως μία πολύ «θετική κίνηση» από το Υπουργικό κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τόσο για τη συμφωνία όσο και για το χθεσινό ταξίδι-αστραπή που πραγματοποίησε σε Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, ο κ.Δένδιας προανήγγειλε κι άλλες πολυμερείς πρωτοβουλίες στις αρχές του νέου έτους.

Την ίδια στιγμή, το κοινωνικό μέρισμα βρέθηκε στο επίκεντρο της ατζέντας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε η αύξηση του κοινωνικού μερίσματος στα 215 εκατ. ευρώ κατά 40 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των διαδηλώσεων και των πορειών, ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε πως δεν μπορούν να κλείνουν οι δρόμοι από 50 άτομα, εστιάζοντας στην ταλαιπωρία των πολιτών και στον σεβασμό του δημόσιου χώρου. Υποστήριξε δε, ότι η πρωτοβουλία αυτή τυγχάνει ευρύτερης στήριξης πολιτικών δυνάμεων, πέραν της ΝΔ.

Τέλος, για το επίδομα γέννησης τονίστηκε ότι αποτελεί μέρος σχεδίου για το δημογραφικό, με βασικό στοιχείο του «τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη, δουλειές και ελπίδα για καλύτερο μέλλον».

Το επίδομα θα πιστώνεται αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού και θα χορηγείται σε δύο δόσεις εντός του έτους. Όσοι έχουν εισόδημα άνω των 70.000 ευρώ ετησίως, δεν θα είναι δικαιούχοι.

Αν σου άρεσε κάνε