Εκ νέου στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Μακρόν

Εκ νέου στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Μακρόν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 24/12/19, 17:12

Το διπλωματικό έδαφος για την απομόνωση της Τουρκίας και τις βλέψεις του Ταγίπ Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο προετοιμάζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι στα τέλη του Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθεί εκ νέου με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το ταξίδι Μητσοτάκη στο Παρίσι αναμένεται να γίνει στις 29 Ιανουαρίου, χωρίς ακόμα να έχει «κλείδωσε» η ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο παρελθόν ο Μακρόν συγκρούστηκε με την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, παίρνοντας το μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου για την πρόσφατη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη επί του καθορισμού θαλασσίων συνόρων, όπως είχε αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο θα προηγηθεί η τετραμερής συνάντηση στο Κάιρο στις 4 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια συνάντηση που αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αν σου άρεσε κάνε