Τασούλας: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα

Τασούλας: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:55 Δημιουργία 27/12/19, 13:52

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν έχει παροξύνει την απειλητική του στάση και προσπαθεί με τρόπο περίπου απειλητικό να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι 100,3.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας, σημειώνοντας ότι έχουν δημιουργήσει μία «πολύ εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας» και οι τουρκικές ενέργειες αποδοκιμάζονται τώρα από διεθνείς οντότητες και από κράτη της ανατολικής Μεσογείου.

Εξάλλου, όπως επισήμανε, η ανατολική Μεσόγειος είναι μία περιοχή με μεγάλο ενδιαφέρουν γεωστρατηγικό, με ενδιαφέρον και στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας και όταν η Τουρκία παύει πλέον να απειλεί μόνο την Ελλάδα, αν αυτό αναδειχθεί σωστά, μπορεί να είναι «και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της (Τουρκίας) που θα οδηγήσουν σε εξελίξεις θετικότερες για εμάς».

Για την επίσκεψη του προέδρου του λιβυκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι στόχο είχε «να καταλάβουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά», η οποία -όπως είπε- είναι κατά της συμφωνίας Ερντογάν-Λιβύης, «όχι γιατί είναι βλαπτική για την Ελλάδα, αλλά για είναι βλαπτική για την ίδια τη Λιβύη».

Σε ερώτηση εάν, κατά την εκτίμησή του, ο κ. Ερντογάν θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Ατύπως φοβούμαι έχει στείλει ήδη» και πυρομαχικά και παραστρατιωτικές ομάδες. «Παραστρατιωτικές οργανώσεις δρουν στην Τρίπολη υποστηρίζοντας την κυβέρνηση», πρόσθεσ

Αν σου άρεσε κάνε