Δεν εφησυχάζουμε απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο Βαρβιτσιώτης

Δεν εφησυχάζουμε απέναντι στην Τουρκία, τόνισε ο Βαρβιτσιώτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 27/12/19, 15:23

Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας υπογράμμισε την Παρασκευή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στο ρ/σ «Θέμα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι διακρίνει μια τάση απομόνωσης της Τουρκίας κι όχι ενδυνάμωσης των σχέσεών της. Από την πλευρά της, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της, καθώς «το θέμα είναι να οικοδομήσουμε ακριβώς αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους».

Στο πλαίσιο αυτό, είναι και η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλτ Τραμπ, στην Ουάσινγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι «εμείς δεν έχουμε στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης». Αντίθετα, όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας μιλάει για διάλογο, που, όμως, δε γίνεται με κανονιοφόρους και με αποστολή στρατευμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέστησε σαφές ότι, ως χώρα, έχουμε τα μέσα, για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου. «Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατιωτικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης», πρόσθεσε. Τέλος, εκτίμησε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία.

Αν σου άρεσε κάνε