Πυρά του ΚΚΕ προς την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις

Πυρά του ΚΚΕ προς την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 27/12/19, 18:13

TAGS

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την κυβέρνηση της ΝΔ που, παραμονές Χριστουγέννων, κατέθεσε στη Βουλή την Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβρη με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, στα πλαίσια του "Στρατηγικού Διαλόγου" που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «με την εγκληματική αυτή συμφωνία:

* Επιτρέπεται στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

* Ενισχύονται οι πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, στην ευρύτερη περιοχή

* Εντάσσονται στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό οι βάσεις, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει "απόβαση" στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ».

«Πρέπει να πέσουν στο κενό οι ψευτο-ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, για να δικαιολογηθεί αυτή η επικίνδυνη πολιτική. Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία και την ασφάλεια της χώρας. Αντίθετα, την μετατρέπουν σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Η Ελλάδα γίνεται "μαγνήτης" πιθανών επιθέσεων, όπως προειδοποιούν οι δηλώσεις των ρωσικών και ιρανικών επιτελείων, που έχουν τονίσει πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν οι χώρες τους» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας: «Η επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα περιπλέκουν παραπέρα την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και είναι προκλητικά τα κυβερνητικά κόλπα πως οι αμερικανοΝΑΤΟΙκές βάσεις θα προστατεύσουν τη χώρα από την τουρκική επιθετικότητα».

«Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟική δύναμη και με αυτή την ιδιότητα κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γράφουν στα "παλιά τους τα παπούτσια" τα ελληνικά σύνορα, θεωρούν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και προετοιμάζουν μαζί με την ΕΕ σχέδια διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης ελληνικών θαλάσσιων περιοχών καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας «καλεί το λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα σε άμεση κινητοποίηση:

* Για να καταδικαστεί μαζικά, να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία.

* Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

* Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όλοι στον αγώνα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Αν σου άρεσε κάνε