Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο πρωθυπουργός

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:18 Δημιουργία 03/01/20, 13:12

Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους και αφότου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού EastMed, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα απομόνωσης στην Τουρκία όσον αφορά τα σχέδια της για εμπλοκή της στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, τα βλέμματα όλα στρέφονται στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και στη συνάντησή του με τους Τραμπ και Πομπέο.

Επιστρέφοντας, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους ξεχωριστά τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του ταξιδιού και τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, όπως ανήγγειλε σήμερα, Παρασκευή ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει ένα πολιτικό και διπλωματικό μαραθώνιο για να ενισχυθούν οι στρατηγικές συμμαχίες και να προσελκυστούν επενδύσεις.

Δίνοντας έμφαση έδωσε στον EastMed, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η σχετική συμφωνία είναι αποτέλεσμα προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία επτά χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά επίσης τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στις συναντήσεις θα αναδειχθούν οι θέσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ενώ θα συζητηθούν και οικονομικά θέματα. Ο κ. Πέτσας θύμισε ότι η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «προκλητική» τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και δήλωσε ότι στόχος είναι επιβεβαιωθεί αυτή η θέση από τον Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε