Όχι σε ΠτΔ προερχόμενο από τη ΝΔ, επαναλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ

Όχι σε ΠτΔ προερχόμενο από τη ΝΔ, επαναλαμβάνει το ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/01/20, 19:03

Τη θέση του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά για την επιλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας από πολιτικό χώρο εκτός της ΝΔ επανέλαβε την Παρασκευή ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστουδουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε πως: «Το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας πρέπει να έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων η οποία λέει ότι ακριβώς λόγω του συνθετικού χαρακτήρα που πρέπει να έχει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό πρέπει να προέρχεται όχι από την παράταξη που ασκεί την εκτελεστική εξουσία.

Η δική μας άποψη είναι ότι ο ΠτΔ πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. Είναι προφανές για εμάς ότι αν υπάρξει πρόταση για πρόσωπο το οποίο προέρχεται από τον δικό μας πολιτικό χώρο, φυσικά και είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε με θετική προδιάθεση. Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, θα έχουμε εμείς την δική μας αντιπρόταση.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η έννοια της συναίνεσης προφανώς αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά πρωτίστως αφορά αυτόν που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και φυσικά αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Η δική του επιλογή και οι πρωτοβουλίες θα δείξουν στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τη συναίνεση και την ανάγκη διαμόρφωσης τέτοιων συσχετισμών στο πολιτικό μας σύστημα».

Αν σου άρεσε κάνε