Σχόλιο για το ρόλο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας περιμένει ο Βαρβιτσιώτης από τον Τραμπ

Σχόλιο για το ρόλο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας περιμένει ο Βαρβιτσιώτης από τον Τραμπ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:26 Δημιουργία 07/01/20, 14:24

Η Ελλάδα προσέρχεται στις ΗΠΑ με την ατζέντα ενός αξιόπιστου, σταθερού και διαχρονικού εταίρου τους, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Athina 9,84, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Χαρακτήρισε δε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί και στο επίπεδο του Λευκού Οίκου ο ρόλος της Τουρκίας ως αποσταθεροποιητικού παράγοντα, που παράγει ανασφάλεια και απειλεί ευθέως την ακεραιότητα χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, έχει ήδη αναπτυχθεί ένας ευρύτερος συνασπισμός γύρω από τις θέσεις της Ελλάδας, μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συμφωνίες της με τις χώρες της περιοχής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή είναι ακόμα μακριά, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις διαλόγου με την άλλη πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια προσφυγή δε θα είναι το πρώτο βήμα της Ελλάδας, πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας για στρατιωτικοποίηση των μεταξύ μας διαφορών, είμαστε όμως αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εφόσον χρειαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε