Αιχμές Γεννηματά για τα εργασιακά σε ΟΤΕ και επισιτισμό

Αιχμές Γεννηματά για τα εργασιακά σε ΟΤΕ και επισιτισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:29 Δημιουργία 07/01/20, 15:09

Συναντήσεις με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ καθώς και με την Ομοσπονδία Επισιτιστικών Σωματείων είχε την Τρίτη η Φώφη Γεννηματά.

Σε σχετική δήλωση μετά από τη συνάντηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε«η υψηλή κερδοφορία του ΟΤΕ δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και σε ενίσχυση της προοπτικής της εταιρίας.

Παράλληλα η Διοίκηση δεν συνδιαλέγεται με τους εργαζόμενους για την υπογραφή της σύμβασης και προχωρεί σε απολύσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά, να μη παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή. Είναι δική της νομοθεσία που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για τα αιτήματά τους και για την αναβάθμιση της εταιρίας και θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή».

Στη συνάντησή με την Ομοσπονδία Επισιτιστικών Σωματείων, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε:

«Η κυβέρνηση αρνείται να κηρύξει υποχρεωτική την Σύμβαση που αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά καταστήματα. Στον αέρα 400.000 εργαζόμενοι ανάμεσά τους σερβιτόροι και ντελιβεράδες.

Η ΝΔ οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις του τουρισμού, τιμωρεί τους εργαζομένους και τους συνεπείς εργοδότες, επιβραβεύει αυτούς που επιδιώκουν την ασυδοσία».

Αν σου άρεσε κάνε