Μεγάλο «καρφί» Βενιζέλου προς Παυλόπουλο: Δύσκολο να μην είσαι επαρκής ΠτΔ

Μεγάλο «καρφί» Βενιζέλου προς Παυλόπουλο: Δύσκολο να μην είσαι επαρκής ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:50 Δημιουργία 07/01/20, 16:43

«Φαρμάκι» για τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας επιφύλαξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, λέγοντας πως «άσκησε τον ρυθμιστικό του ρόλο πολύ καλά» πρόσθεσε, «αλλά απέφυγε να υιοθετήσει πλήρως τη θεωρία για το ρόλο του ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές που γίνονται στο πρόσωπό του για επόμενο ΠτΔ, ανέφερε ότι «όλες οι αναφορές του ονόματός σου σε μια τέτοια συζήτηση είναι τιμητικές. Όμως θεωρώ ότι αυτή η δημόσια συζήτηση δεν βοηθάει στο να διασφαλιστεί το κύρος του αξιώματος».

Μάλιστα στο σημείο αυτό επέκρινε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη συνέντευξη το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο «Βήμα της Κυριακής», χαρακτηρίζοντας ως «τεράστιο πρόβλημα» τη σύνδεση που επιχείρησε με την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλο με την διαμόρφωση εθνικής συναίνεσης.

«Εγώ», είπε, «θέλω να διαβάσω τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα διαφορετικά: ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και όλη η αντιπολίτευση παρέχει γενναιόδωρα και χωρίς προϋποθέσεις την εθνική συναίνεση που απαιτείται για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας άνευ όρων και προϋποθέσεων και επιδιώκει άλλες ευρύτερες συμφωνίες που ίσως να είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά δεν πρέπει να συνδέονται αυτά τα θέματα».

Σχετικά με το τι θα έκανε ο ίδιος αν του τηλεφωνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η συζήτηση αυτή «είναι άκομψη». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Δεν είναι αυτά τα δύσκολα τηλέφωνα. Τα δύσκολα τηλέφωνα ήταν όταν έπρεπε να αναλάβεις πολιτικό κόστος και να θυσιάσεις το πολιτικό σου κεφάλαιο για να σωθεί η χώρα».

Αν σου άρεσε κάνε