ΚΚΕ: Στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος στο διάγγελμα του Τραμπ

ΚΚΕ: Στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος στο διάγγελμα του Τραμπ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 08/01/20, 19:58

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κρούει το ΚΚΕ την Τετάρτη σχολιάζοντας το σημερινό διάγγελμα του Ντόναλτ Τραμπ για το Ιράν, με τον Περισσό να υπογραμμίζει πως τα όσα ανέφερε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχαν «στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος, που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής»

Όπως τονίζει ο ΚΚΕ, «το αίτημα για περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις κυρώσεις προς το Ιράν, οξύνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με στρατιωτικές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη, που μπορούν να αποτελέσουν πιθανό στόχο αντιποίνων. Η δε απροκάλυπτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην πολιτική των ΗΠΑ εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και πρέπει να καταδικαστεί.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟϊκες αποστολές» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε