Ο Δένδιας «σήκωσε» το ρόλο της Γαλλίας απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας

Ο Δένδιας «σήκωσε» το ρόλο της Γαλλίας απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 08/01/20, 21:34

Τη συμμετοχή της Γαλλίας στη διευρυμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, με τη συμμετοχή και της Ιταλίας, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κάιρο της Αιγύπτου, υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έκαναν οι ΥΠΕΞ των πέντε χωρών μετά από τις συζητήσεις τους.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης και απαντώντας σε ερώτηση για τη σημασία της, εν μέσω της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε πως ««δεν αποκλείουμε κανέναν και δεν δημιουργούμε μέτωπο εναντίον οιουδήποτε. Όμως είναι αυτονόητο ότι οι χώρες οι οποίες καταλαβαίνουν ότι το Διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κώδικας της συμπεριφοράς συζητούν μεταξύ τους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Αυτό είναι που συνέβη σήμερα εδώ. Και θα μου επιτρέψετε να πω, αυτό που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, και είμαι ευγνώμων για αυτό, είναι η παρουσία της Γαλλίας. Η παρουσία του (Γάλλου ΥΠΕΞ) κ. Λε Ντριάν εδώ σήμερα και η ξεκάθαρη θέση του, τόσο μέσα στη συνάντηση, όσο και αργότερα κατά τα ανακοινωθέντα, αποτελεί για εμάς πηγή μεγάλης αισιοδοξίας και χαράς» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Αν σου άρεσε κάνε