Επανεκκίνησε στη Βουλή η προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Επανεκκίνησε στη Βουλή η προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 09/01/20, 14:39

Την πρώτη συνεδρίαση της για το 2020 είχε σήμερα στη Βουλή η προανακριτική επιτροπή για τις ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επί της υπόθεσης Novartis, με την κατάθεση του διαφημιστή-εκδότη Εμμανουήλ Βουλκίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως το πρώην στέλεχος της Novartis, Φ. Δεστεμπασίδης σε καφέ στους Αμπελοκήπους έκανε τη σχετική αναφορά παρουσία και αστυνομικού. «Εγώ τους είπα ότι δεν έχω τίποτα εναντίον πολιτικών ή κανενός και μετά από αυτό με κάλεσαν ως ύποπτο» φέρεται να δήλωσε.

Ο κ. Βουλκίδης δέχθηκε ερώτηση από τον Θάνο Πλεύρη της ΝΔ αν ισχύει προηγούμενη κατάθεση του σύμφωνα με την οποία επέστρεφε χρήματα στον κ. Δεστεμπασίδη ως προμήθεια για να του αναθέτει δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να απάντησε καταφατικά , ενώ σε άλλο σημείο είπε πως σε κανέναν άλλο δεν έχει δώσει χρήματα.

Σε δεύτερη ερώτηση του κ. Πλεύρη για το τι έχει να πει για τις κατηγορίες εναντίον του πως επέστρεφε χρήματα στη Novartis ο μάρτυς φέρεται να δήλωσε πως «από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια».

Συνέχισε τις αναφορές στο Φ. Δεστεμπασίδη και σε άλλο σημείο της κατάθεσης του φέρεται να είπε πως είχε δώσει περίπου 400.000 ευρώ μέσα σε πέντε με έξι χρόνια.

Βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής σημείωναν ότι αν η κατάθεση του κ. Βουλκίδη επιβεβαιωθεί τότε ο κ. Δεστεμπασίδης είναι εμπλεκόμενος και αν κάποιος του έχει παράσχει καθεστώς προστασίας έχει παρανομήσει.

Αν σου άρεσε κάνε