Διπλωματικό «πακέτο» των ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά

Διπλωματικό «πακέτο» των ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 09/01/20, 21:05

Την αποστολή του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Ευρασίας, Μάθιου Πάλμερ σε Αθήνα και Άγκυρα για να κατευνάσει τις εντάσεις στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως μετέδωσε την Πέμπτη ο ΣΚΑΪ.

Η γνωστοποίηση της αποστολής του Πάλμερ έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργούς, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, στο επίκεντρο των διπλωματικών προσπαθειών των ΗΠΑ θα βρίσκονται τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών και ως επί το πλείστον το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, για το οποίο και η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία της για την πιθανότητα να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης επισημαίνεται και ο ρόλος του Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο ως καταλυτικός, καθώς διευκόλυνε τη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Αν σου άρεσε κάνε