Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή τις αμοιβές των στελεχών της ΔΕΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή τις αμοιβές των στελεχών της ΔΕΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:11 Δημιουργία 10/01/20, 14:08

Εξηγήσεις από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα για τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ θέλουν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν την Παρασκευή στη Βουλή.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωράει «στη δημιουργία γαλάζιων golden boys με προκλητικά υψηλούς μισθούς» στη ΔΕΗ, «με την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου 4643/2019, και συγκεκριμένα του άρθρου 4, που αίρει τα πλαφόν στις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών της Επιχείρησης».

Όπως αναφέρουν, αφού την «έσωσε» με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της εταιρείας, τα οποία επιβάρυναν τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες, και εν γένει την κοινωνία με 500 εκατ. ευρώ, μεταφέροντας άδικο κόστος περίπου 100 ευρώ τον χρόνο για κάθε νοικοκυριό, σήμερα, κάνει πράξη τον εκσυγχρονισμό, «αλά Νέα Δημοκρατία».

Οι βουλευτές ρωτούν, μεταξύ άλλων, «πώς συνδυάζονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια για το σύνολο των καταναλωτών με την υπέρμετρη αύξηση του κόστους στη μισθοδοσία των ανώτερων στελεχών και τις παροχές που χορηγούνται αφειδώς σε αυτά», καθώς και «σε ποια βάση αιτιολογούνται οι υπέρογκες αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται ουσιαστικά με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Στάσση».

Αν σου άρεσε κάνε