Επίθεση ΚΚΕ σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Επίθεση ΚΚΕ σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:40 Δημιουργία 10/01/20, 15:35

TAGS

Πυρά κατά της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εις βάρος του ΚΙΝΑΛ εξαπολύει την Παρασκευή το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά νωρίτερα στη Βουλή.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Περισσός υπογραμμίζει «επίσπευση της κύρωσης της Στρατηγικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποδεικνύει πως και αυτή η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην υλοποίηση των επικίνδυνων αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών στην περιοχή μας. Αλλά και η προσωρινή αναστολή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτή η Συμφωνία, με ευθύνη και των δύο, υλοποιείται ήδη και οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις που αποτελούν ορμητήρια πολέμου, λειτουργούν κανονικά.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ είναι δεδομένοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές παρεμβάσεις των Αμερικάνων, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για κανένα θέμα, και πολύ περισσότερο για τη διασφάλιση της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Μοναδική λύση είναι η ακύρωση της Συμφωνίας και το άμεσο κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στο Λονδίνο ο Κουτσούμπας

Εξάλλου, ο γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό, όπως οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης του στο Λονδίνο, μέχρι και μεθαύριο, Κυριακή.

Το πρωί επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη "Καρλ Μαρξ", το μνημείο για τους νεκρούς Σοβιετικούς στρατιώτες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Soviet War Memorial και το μουσείο Μοντέρνας τέχνης, Tate, όπου εκτίθεται ο πίνακας του Πίτερ ντε Φραντσία «Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη».

Μετά την επίσκεψή του στη βιβλιοθήκη "Καρλ Μαρξ" ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: "Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια όαση, εδώ στο κέντρο του Λονδίνου, μια όαση γνώσης, εκπαίδευσης, μόρφωσης, ιδεών, ιστορίας, μνήμης, γύρω από ζητήματα που πρέπει να μάθει, κυρίως, η νέα γενιά, η εργατική τάξη, ως σύνολο, όχι μόνο της Μ. Βρετανίας όλης της Ευρώπης, όλου του κόσμου. Γιατί οι ιδέες του Μαρξ, του Λένιν, του Ένγκελς, όλων των μεγάλων επαναστατών της ανθρωπότητας, είναι ζωντανές και επίκαιρες. Ισχύουν και σήμερα μέχρι να φτάσουμε να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσουμε μια νέα, πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία."

Νωρίς το απόγευμα, τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο.

Αν σου άρεσε κάνε