Πάλι η Γεννηματά για Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο ως ΠτΔ

Πάλι η Γεννηματά για Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο ως ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:19 Δημιουργία 13/01/20, 15:14

Την πρόταση της για την επιλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας από έναν εκ των Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο επανέλαβε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ρ/σ Real FM.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «και ο κ. Σημίτης και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος έχουν προσφέρει και μπορούν να έχουν το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο χώρος της κεντροαριστεράς έχει πάρα πολλές προσωπικότητες με κύρος και προσφορά να αναλάβουν αυτό το ρόλο», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «η Δημοκρατική Παράταξη έχει βάλει πλάτη στα πολύ δύσκολα και πρέπει αυτό να αναγνωριστεί. Έχει συμβάλει καθοριστικά για να παραμείνει στην καρδιά της Ευρωζώνης. Δεν θα γυρίσουμε ποτέ σελίδα και δεν θα πετύχουμε την εθνική συνεννόηση αν δεν ακουστεί η αλήθεια».

Όπως είπε «το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί είναι όχι γιατί προτείνω εγώ έναν άνθρωπο από την κεντροαριστερά. Το ερώτημα είναι γιατί δεν προτείνει ο κ. Τσίπρας κάποιον από την αριστερά και πόσο ισχυροί αποδεικνύονται οι δεσμοί του με την καραμανλική δεξιά. Είναι ένα ακόμα σημείο της υποκριτικής στάσης του που μιλά για αντιδεξιό μέτωπο και προτείνει ένα πρόσωπο που έρχεται από την καραμανλική δεξιά. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο να προτείνει η σημερινή δήθεν αριστερά.

Ο κ. Παυλόπουλος επειδή μου αρέσει να σέβομαι τους θεσμούς, το 2015 βοήθησε στην κρίση και στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών βοήθησε να μην βρεθεί ο τόπος μας εκτός ευρωζώνης. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα με σεβασμό στο θεσμό. Η ονοματολογία ευτελίζει το θεσμό και πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Αν σου άρεσε κάνε