Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών από τον Μητσοτάκη

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών από τον Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:57 Δημιουργία 13/01/20, 20:36

Την... όρεξη όσων σκέφτονται ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέλησε να «κόψει» το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση με τον με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του «30ου Greek Economic Summit - Turning the Odds».

Όπως υπογράμμιζε ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα. Εκλογές θα γίνουν το 2023».

Μιλώντας για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για επενδύσεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «λέω στους ξένους επενδυτές μην αργήσετε, γιατί θα έρθουν κι άλλοι και συνήθως οι μεγάλες ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή. Υπάρχουν σημαντικότατες προοπτικές για επιχειρήσεις στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, τόνισε πως «εκτιμώ ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά όπου θα κάνουμε το μεγάλο επενδυτικό άλμα ως χώρα», ενώ δήλωσε για μια ακόμα φορά πως «η μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας».

Προς την Τουρκία

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «πιστεύω ότι συνολικά η επίσκεψη στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή».

Για την κριτική ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη στις επαφές της με τις ΗΠΑ θα αντιτείνω είπε ο πρωθυπουργός ότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας. Να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση. Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Επίσης υπογράμμισε ότι τόσο στο κογκρέσο όσο και στη γερουσία υπάρχει μια διακομματική αντίληψη για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και αυτό αποτυπώθηκε κατά την ψήφιση του east med act που για πρώτη φορά ορίζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και καθορίζει ποιοι είναι οι σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και πως αυτοί πρέπει να στηριχθούν.

Αν σου άρεσε κάνε