Ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον ΠτΔ

Ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:48 Δημιουργία 15/01/20, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το όνομα του επόμενου προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες που είχε δημοσίευσε προχθές το Χrimaonline.gr, περί επιτάχυνσης των εξελίξεων, επιβεβαιώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου χθες, είπε ότι από σήμερα έως και την 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που - συνταγματικά - πρέπει να ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την εκλογή, είναι πιθανό να γίνει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, η ανακοίνωση που θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα πραγματοποιηθεί πριν από την ψήφιση του εκλογικού νόμου, που είναι προγραμματισμένη για την 22α Ιανουαρίου.

Ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, με το οποίο θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προτείνει το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ παράλληλα θα ευχαριστήσει δημόσια τον Προκόπη Παυλόπουλο για την θητεία του.

Οι πιθανότητες μια δεύτερης θητείας για τον νυν πρόεδρο έχουν υποχωρήσει σημαντικά, γεγονός που πιστοποιείται και από τις απολογιστικού χαρακτήρα δηλώσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα ο ανώτατος πολιτειακός παράγων της χώρας.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα την αξιολόγηση των υπουργών του, κάτι που είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κύκλος των συναντήσεων του με υπουργούς ξεκινά σήμερα, Τετάρτη με τον Χάρη Θεοχάρη. Θα ακολουθήσουν το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή και το υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη.

Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, ενώ την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου το πρωί ο ίδιος θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ελίζα Φερέιρα.

Το ίδιο απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδος, Παύλο Τσολακιάν.

Τέλος, την Τρίτη,21 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Αν σου άρεσε κάνε