Το ΚΚΕ κατά των πολιτικών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το ΚΚΕ κατά των πολιτικών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:42 Δημιουργία 15/01/20, 15:39

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την απόφαση για την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνει την Τετάρτη το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Περισσός τονίζει πως «το πρόβλημα του προσφυγικού δεν έχει να κάνει τόσο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, όσο με το ποια πολιτική θα εφαρμόσει αυτό το υπουργείο κι αυτή δεν είναι άλλη απ’ την εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, δηλαδή της πολιτικής της Ε.Ε., που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, αλλά και του πρόσφατου νόμου για το άσυλο που παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τώρα πρέπει να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η πάλη για να κλείσουν όλα τα hotspots, για να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο απ’ τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους και χτυπώντας τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους. Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες».

Αν σου άρεσε κάνε