Με το «σεβασμό του διεθνούς δικαίου» απαντά το ΥΠΕΞ στον Ερντογάν

Με το «σεβασμό του διεθνούς δικαίου» απαντά το ΥΠΕΞ στον Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:52 Δημιουργία 16/01/20, 15:45

Με την αναφορά για το ότι «το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση» απαντά η ελληνική κυβέρνηση στις τελευταίες προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η χώρα του θα προχωρήσει τις κινήσεις της για συνεργασία με τη Λιβύη, προαναγγελλόντας σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στη ζώνη που έχει ορίσει μετά από την τελευταία συμφωνίας της Άγκυρας με τη Λιβύη

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, ανέφερε πως «το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση.

Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία»

Αν σου άρεσε κάνε