«Όχι» από Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 για Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ

«Όχι» από Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 για Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 16/01/20, 19:09

Αρνητική είναι η απάντηση της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρεία της Δημοκρατίας, όπως την πρότεινε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αποφάσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης λήφθησαν έπειτα από τις σημερινές συνδριάσεις των κοινοβουλευτικών τους οργάνων.

Ο Βελόπουλος

Απορρίπτοντας την πρόταση της ΝΔ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για «“αριστεροφοβική” πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αξιοσέβαστη η κ. Σακελλαροπούλου, τιμούμε το πρόσωπό της, αλλά εκτιμούμε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία “χρησιμοποιήθηκε” από τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή ατζέντας (λαθρομεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά) και κυρίως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.

Με θλίψη σημειώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα “πεπραγμένα” της κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν.

Η κα Σακελλαροπούλου θα ήταν εξαιρετική επιλογή ως υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης» κατέληξε το κόμμα του Βελόπουλου.

Ο Βαρουφάκης

Εξάλλου, το ΜέΡΑ25 αντιπρότεινε για ΠτΔ την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου.

Σημειώνεται πως η κ. Φύσσα ανέφερε πως δεν αποδέχεται την πρόταση υποψηφιότητας.

Σε σχετική δήλωση του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε τα εξής:

«Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

Αν σου άρεσε κάνε