Bild: «Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου» υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη

Bild: «Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου» υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:22 Δημιουργία 17/01/20, 12:17

Την αποκάλυψη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε πιέσεις στην Άγκελα Μέρκελ, ώστε η Ελλάδα να απουσιάζει από τη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο, έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η «Bild».

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στην οικοδέσποινα της συνόδου, Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον κατάλογο των προσκεκλημένων;».

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να επέμεινε να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στις συνομιλίες και επισημαίνει “ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης”.

«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την Ε. Ε φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα…», αναφέρει η εφημερίδα.

Αν σου άρεσε κάνε