Δένδιας: Τι περιμένουμε από το Βερολίνο

Δένδιας: Τι περιμένουμε από το Βερολίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:04 Δημιουργία 17/01/20, 12:42

Τα τρία αιτήματα της Αθήνας προς το Βερολίνο, ενώ αναμένεται η κρίσιμη Διάσκεψη για τη Λιβύη εν απουσία της Ελλάδας, έθεσε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ενενήντα λεπτών που είχε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Περιμένουμε σαν Ευρωπαίοι, από τη Γερμανία να επιβάλει την Ευρωπαϊκή θέση στη διαδικασία του Βερολίνου. Περιμένουμε από τη Γερμανία την οικοδέσποινα χώρα, να αποτελέσει τον θεματοφύλακα των θεμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ζητήσαμε από τον στρατάρχη Χαφτάρ να συμμετάσχει εποικοδομητικά στη διάσκεψη του Βερολίνου», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

«Είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία, όπως καταλαβαίνεται αφορούσε την κατάσταση τη Λιβύη, την διάσκεψη του Βερολίνου και τη επόμενη ημέρα στη χώρα του. Τον ενθαρρύναμε να πετύχει και την κατάπαυση του πηρός, την αποκατάσταση της ασφάλειας, την απομάκρυνση των μισθοφόρων και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων που υπέγραψε ο Σάρατζ και ο Ερντογάν», σημείωσε.

«Σας λέω ότι με χαρά συμφώνησε με τις παραπάνω παρατήρησες μας», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε