Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη σε Μέρκελ για τον αποκλεισμό από τη Διάσκεψη

Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη σε Μέρκελ για τον αποκλεισμό από τη Διάσκεψη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:42 Δημιουργία 17/01/20, 16:37

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ Σάρατζ-Τουρκίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Έθεσε, επίσης, τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Παράλληλα, κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της Ε.Ε., σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

Αν σου άρεσε κάνε