Μηταράκης από Σάμο: Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για τη μείωση των ροών

Μηταράκης από Σάμο: Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για τη μείωση των ροών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:47 Δημιουργία 19/01/20, 13:44

Στη Σάμο βρέθηκε την Κυριακή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών.

Συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκαν το ΚΥΤ στο Βαθύ, όπου είχαν επαφές με την διοίκηση του κέντρου, καθώς επίσης και με την υπηρεσία Ασύλου.

Στη συνέχεια, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπήρξε συνάντηση του υπουργού και με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλεξάνδρο Λυμπέρη ,σωμάτων ασφαλείας, παρουσία του Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Ο κ. Μηταράκης, κατά την παραμονή του στο νέο ΚΥΤ, δήλωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών, αφενός με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων και αφετέρου με την επιστροφή στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία .

«Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε», είπε ο κ. Μηταράκης.

Αν σου άρεσε κάνε