Κουτσούμπας: Να δυναμώσει ο αγώνας για να απεγκλωβιστούμε από το ΝΑΤΟ

Κουτσούμπας: Να δυναμώσει ο αγώνας για να απεγκλωβιστούμε από το ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 19/01/20, 14:41

Την ανάγκη «να δυναμώσει ο αγώνας για να απεγκλωβιστούμε από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ, για το ξήλωμα όλων των βάσεων» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τον Πύργο και την Πάτρα.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «ενώ ο λαός θα μπορούσε να ζει με πραγματική ασφάλεια και σταθερή ειρήνη, σε συνεργασία με όλους τους λαούς, να ικανοποιεί σύγχρονες ανάγκες, ζει στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα αλλά και με τους κινδύνους να μεγαλώνουν γι' αυτόν και τα παιδιά του, κινδύνους που απορρέουν από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Βάσει και των τελευταίων εξελίξεων υπογράμμισε ότι «το δόγμα διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων ότι "όσο η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. τόσο εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα", έχει χρεοκοπήσει».

«Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων όσο η χώρα είναι μέσα στη "στρούγκα" του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., όσο "βυθιζόμαστε" στη "δίνη" της καπιταλιστικής κερδοφορίας των λίγων και των ανταγωνισμών τους» είπε, προσθέτοντας «η ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα, δήλωσε πρόθυμη να στείλει στρατό και στη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους κινδύνους για τα παιδιά του ελληνικού λαού».

«Γι' αυτό», συνέχισε, πρέπει «να απαλλαγεί ο λαός μας από το βάρβαρο σύστημα της φτώχειας και του πολέμου, να βαδίσει το δικό του δρόμο της ειρήνης, της λαϊκής ευημερίας με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την εξουσία».

Αν σου άρεσε κάνε