Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη κατά της τρομοκρατίας

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη κατά της τρομοκρατίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:17 Δημιουργία 20/01/20, 15:00

Στην καταδίκη των φαινομένων βίας, όπως ο ξυλοδαρμός δημοσιογράφου στο Σύνταγμα από ομάδες ακροδεξιών, στάθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Όπως τόνισε «η βία είναι μια ρωγμή στο οικοδόμημα της δημοκρατίας. Και θα κλείσει.

Ύστερα από τόσες οδυνηρές εμπειρίες, στη σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχουμε πολιτικούς που δεν συμπαρίστανται στα θύματα της βίας.

Και η Πολιτεία δεν επιτρέπεται να μην είναι αμείλικτη απέναντι στις επιθέσεις στης ακροδεξιάς» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του, λέγοντας πως «η αντεγκληματική μας πολιτική ξεδιπλώνεται σε πολλά μέτωπα.

Τα καθημερινά μέτρα πλαισιώνονται από μια σειρά ευρύτερες πρωτοβουλίες» συμπλήρωσε.

Επισήμανε ότι μετέχει στη σημερινή εκδήλωση και με την αίσθηση καθήκοντος ως εκλεγμένος πρωθυπουργός που οφείλει να προστατεύει τη δημοκρατική ζωή και να εγγυάται το κράτος δικαίου. «Την ταυτόχρονη ισχύ των ατομικών ελευθεριών από τη μία και της δημόσιας ασφάλειας από την άλλη. Αυτός ο συγκερασμός αποτυπώνει το μεγαλείο του πολιτεύματός μας. Αλλά και το διαρκές στοίχημα κάθε σύγχρονης δημοκρατίας. Αυτή τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ της ευαισθησίας για τον πολίτη και τα δικαιώματά του και της αποτελεσματικότητας υπέρ του κοινωνικού συνόλου» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι καιρός επιτέλους η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας να αποκτήσει και στην πατρίδα μας τις διαστάσεις που της αξίζουν, γιατί δυστυχώς αυτή η μνήμη υπήρξε ελλειμματική, πρόσκαιρη και συχνά ρηχή. Έτσι η λήθη μετατρεπόταν σε έναν δεύτερο θάνατο για κάθε αθώο θύμα της βίας και του θράσους. Είναι καιρός όμως η μνήμη των αδικοχαμένων να αποκατασταθεί και με βάση τον χαρακτήρα που της αρμόζει. Ως μια τραυματική εμπειρία η οποία μεταβολίζεται όμως σε ένα ιστορικό δίδαγμα. Μέχρι τώρα πολιτική βούληση είτε δεν υπήρξε, είτε δεν συναντήθηκε με μια παλλαϊκή αντίδραση, όπως αυτή που υπήρξε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φωτεινές εξαιρέσεις, όπως η κίνηση "Ως Εδώ" ευαισθητοποίησαν πολλούς, αλλά για όλους εμάς που συμμετείχαμε ως απλοί πολίτες σε αυτές τις πρωτοβουλίες υπήρχε πάντα το παράπονο γιατί είμαστε τόσοι λίγοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε