Τσίπρας: Επικοινωνιακή η επιλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Τσίπρας: Επικοινωνιακή η επιλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:30 Δημιουργία 21/01/20, 14:23

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την αυριανή ψηφοφορία και τη διαφαινόμενη εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιχνίδια και επικοινωνιακές φούσκες. Η θέση μας είναι συνειδητή, καθαρή, χωρίς "ναι μεν αλλά". Θα ψηφίσουμε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της».

Κάνοντας επίθεση προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η επιλογή ενός προσώπου με προοδευτικό στίγμα, από τη πλευρά του κ. Μητσοτάκη, δεν υποκρύπτει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα» συμπλήρωσε.

Σε σχόλιο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ προς το νέο εκλογικό νόμο, είπε πως «όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο, που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ' αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ολέθρια» αποτελέσματα «τόσο για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι «μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση».

Αν σου άρεσε κάνε