Κριτική Γεννηματά στην κυβέρνηση για την επιστολή Πομπέο

Κριτική Γεννηματά στην κυβέρνηση για την επιστολή Πομπέο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 21/01/20, 17:32

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στην προβολή της επιστολής του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνει την Τρίτη η Φώφη Γεννηματά.

Σε δήλωση της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μια τυπική, διπλωματική, ευχαριστήρια επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (για την αμυντική συμφωνία) ως απόδειξη της επιτυχίας του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «είναι προφανές από το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, ότι τα ευχολόγια και οι συστάσεις περισσεύουν, ενώ απουσιάζουν εντελώς συγκεκριμένες αναφορές για τις πρόσφατες προκλητικές, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας. Ουσιαστικά εξισώνεται ο θύτης με το θύμα». Προσθέτει ότι εμπεριέχονται «νουθεσίες του τύπου "βρείτε τα" έχουμε χορτάσει».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «από τους συμμάχους απαιτούμε επιτέλους καθαρή θέση και έμπρακτη στήριξη. Και αυτή δεν επιτυγχάνεται όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται ως "προβλέψιμα δεδομένη"».

Αν σου άρεσε κάνε