Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι

Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:52 Δημιουργία 22/01/20, 13:48

Τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει «όλες της τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου» έδωσε η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε στη Βουλή τις ευχαριστίες μου για την τιμή και τη διαβεβαίωση ότι έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι» είπε, παραλαμβάνοντας από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η ίδια εκλέχτηκε η πρώτη γυναίκα ΠτΔ με 261 ψήφους και θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί στις 13 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας.

Την κυρία Σακελλαροπούλου στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ καθώς και των ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ.

Διαρροές σημειώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απόντες ήταν οι βουλευτές Κώστας Ζουράρις και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την κυρία Σακελλαροπούλου δεν υπερψήφισαν, ως αναμενόμενο, το ΚΚΕ, η Μερα25 και η Ελληνική Λύση.

Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές, ενώ απόντες ήταν έξι. Εξ αυτών αδικαιολόγητα απόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις και Αλέξανδρος Μεικόπουλος.

Με επιστολική ψήφο, η οποία προσμετράται, ψήφισαν οι βουλευτές Άγγελος Συρίγος (ΝΔ) Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιωάννης Αμανατίδης, (ΣΥΡΙΖΑ). Ενώ από την διαδικασία απουσίαζε λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού στις ΗΠΑ ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με επιστολή εξέφρασε την πρόθεση ψήφου στην κυρία Σακελλαροπούλου.

«Παρών» δήλωσαν 33 βουλευτές (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25). Απούσα ήταν η βουλευτής του Μέρα25 Κ. Αδάμου, η οποία με επιστολή έκανε γνωστό πως έγινε πρόσφατα μητέρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον βουλευτή του Συριζα Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος διακομίσθηκε χθες σε νοσοκομείο. Ενώ ο απών βουλευτής Αλ. Μεικόπουλος έκανε γνωστό πως έπαθε βλάβη το αυτοκίνητό του. Βλάβη αυτοκινήτου συνέβη και στον βουλευτή Νίκο Μανωλάκο της ΝΔ, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να έρθει στην ψηφοφορία.

Αν σου άρεσε κάνε