Μήνυμα Σακελλαροπούλου: Θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση

Μήνυμα Σακελλαροπούλου: Θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:40 Δημιουργία 22/01/20, 14:35

Ισχυρό μήνυμα ότι θα επιδιώξει τη «μέγιστη δυνατή συναίνεση» έστειλε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ανακοίνωσε κι επίσημα την εκλογή της από 261 βουλευτές.

Μάλιστα, η ίδια δήλωσε ότι έχει «πλήρη συνείδησενώ η του βάρους που επωμίζεται».

«Η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής κυριαρχίας», τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Ιδιαίτερα για τη χώρα μας η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο ενός κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η αντιστροφή της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό αποτελούν προτεραιότητες», σημείωσε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο κείμενο της ευρωπαϊκής σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», υπογράμμισε και μίλησε στη συνέχεια για μια κοινωνία, που στηριζόμενη στη μακρά της δημοκρατική παράδοση επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Για το μέλλον αυτό διαβεβαιώνω το κοινοβούλιο και τους Έλληνες ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματκού μου ρόλου» κατέληξε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε