Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη για τις νέες ταυτότητες

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη για τις νέες ταυτότητες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:17 Δημιουργία 27/01/20, 16:15

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα τις «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις» στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες «με ταυτόχρονη αύξηση του κόστους», κατατέθηκε στη Βουλή από τους τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση, Εθνικής Άμυνας Θεόδωρο Δρίτσα, και τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως υποστηρίζουν σε αυτήν, η έως τώρα διαχείριση του θέματος της έκδοσης ταυτοτήτων από πλευράς της κυβέρνησης «την καθιστά υπόλογη απέναντι στους πολίτες και οφείλει να λογοδοτήσει για την καθυστέρηση της ήδη δρομολογημένης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαδικασίας έκδοσης ταυτοτήτων».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ατεκμηρίωτη και ανεξήγητη ματαίωση του καθόλα σύμφωνου με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία» προκηρυγμένου διαγωνισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος απευθυνόταν σε 25 υποψήφιους αναδόχους, «διασφαλίζοντας έτσι την ανταγωνιστική προσφορά προς όφελος του κράτους και του πολίτη». Όπως σημειώνει, ενώ είχε προϋπολογιστεί το ποσό των 515.400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τα 400 εκατ. ευρώ. Δηλαδή λιγότερο από 7 ευρώ/ανά πολίτη + τα έξοδα των φωτογραφιών».

Παράλληλα, θεωρεί πως η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού έχει ως «αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του κόστους για τους πολίτες, με την ανεξήγητη επιλογή έγχρωμης φωτογραφίας (αντί της ασπρόμαυρης που είχε ήδη επιλεγεί και την οποία επιλέγουν οι 25/28 χώρες της Ε.Ε.) χωρίς ταυτόχρονα να προσθέτει το παραμικρό όφελος στο σκέλος της ασφάλειας, ενώ απευθύνεται σε ελάχιστους υποψήφιους αναδόχους, περιορίζοντας τον μεταξύ τους ανταγωνισμό σε βάρος τελικά των ίδιων των πολιτών».

Αν σου άρεσε κάνε