Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:25 Δημιουργία 28/01/20, 13:20

Τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» είπε ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στη δήλωση του ευρωβουλευτή, με την οποία απειλούσε με ανεξαρτητοποίηση σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μην επιβάλλονται «εξοντωτικές ποινές» στο ποδόσφαιρο, όπως αυτή που αποφασίστηκε από την ΕΕΑ χθες.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε