Πέτσας για διαγραφή Ζαγοράκη: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Πέτσας για διαγραφή Ζαγοράκη: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:12 Δημιουργία 28/01/20, 14:08

Με την αναφορά «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας την απόφαση για τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ομάδα των ευρωβολευτών της ΝΔ, σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση «σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου αλλά δεν θα επιτρέπει ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Επιτροπής Αθλητισμού τόνισε: «Δεν παρεμβαίνουμε στους αγώνες. Παρεμβαίνουμε στο νομοθετικό πλαίσιο για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κινείται διχαστικά σε αυτό το επίπεδο. Για αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ δεν θα προβλέπεται πλέον υποβιβασμός» είπε.

Στη συνέχεια και μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν απάντησε ότι αποτελεί «Θετική πρωτοβουλία η επιμονή της αμερικανικής διπλωματίας για την αποφυγή προκλητικών ενεργειών. Δίνει τον τόνο για την αποφυγή προκλητικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφήνει θετικό αποτύπωμα».

Σχετικά με το τι προσδοκά η ελληνική πλευρά από τις επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απάντησε ότι η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν έχει «διευρυμένη ατζέντα, θέματα που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την άκυρη συμφωνία Σάρατζ - Άγκυρας αλλά και θέματα ευρωπαϊκά». Στη συνάντηση με τον Σαρλ Μισέλ θα εξεταστούν τα θέματα του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου. «Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι θα είναι «δύσκολη η διαπραγμάτευση ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες».

Για την εκλογολογία τόνισε ότι αποτυπώνει «το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

Αν σου άρεσε κάνε