Αναμένεται νομοθετική παρέμβαση για τις «εξοντωτικές ποινές» στο ποδόσφαιρο

Αναμένεται νομοθετική παρέμβαση για τις «εξοντωτικές ποινές» στο ποδόσφαιρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:45 Δημιουργία 28/01/20, 14:42

Σάλος έως και στη Βουλή έχει προκληθεί με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Μάλιστα, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον κ. Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ, ενώ αναμένεται νομοθετική παρέμβαση από τον πρωθυπουργό για τις «εξαντλητικές ποινές» στο ποδόσφαιρο.

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται για το ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια περίοδο με ανοικτά κρίσιμα εξωτερικά θέματα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου, με φόντο πολυετείς παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με απόφαση του πρωθυπουργού επιβάλλεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα, όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

«Πρακτικά για θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΑΑ δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός», σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και ότι η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει εντός της ημέρας.

Απαντώντας σε ερώτημα ότι με την κίνηση αυτή αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού αφότου υπήρξε απόφαση, υποστήριξε ότι αυτό δεν ισχύει, γιατί μεσολαβεί και ένα ακόμα όργανο. «Παρεμβαίνουμε, κάνοντας σαφές τι επιθυμεί η ελληνική πολιτεία», είπε.

Στο μεταξύ, με αναφορές στο ποδόσφαιρο διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια για το επίδομα γέννας. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, που αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και στη συνέχεια εξαπέλυσε βέλη προς τον υφυπουργό Αθλητισμού.

«Πάτε να διχάσετε ένα λαό με τις ανοησίες ενός υπουργού. Μάλλον παίζετε με τις κούκλες. Με τα κουβαδάκια σας στην παραλία. Αντί να κάνει ο υπουργός τον πυροσβέστη έκανε τον εμπρηστή» είπε ο Κ. Βελόπουλος.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, που είπε ότι τέτοιοι συνειρμοί είναι εκτός πραγματικότητας για την Ελλάδα. Παράλληλα συνέστησε ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους. Ο υφυπουργός τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι τα εθνικά ζητήματα της χώρας.

«Δεν πρέπει να αναγάγουμε ένα ζήτημα που έχει προκληθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Όλοι πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση ώστε και αυτή υπόθεση να πάρει το δρόμο που πρέπει. Εμείς οφείλουμε με το δημόσιο λόγο και έργο μας τη δεδομένη ενότητα του έθνους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αν σου άρεσε κάνε