Επίσημη επίσκεψη Δένδια σε Κροατία και Μαυροβούνιο

Επίσημη επίσκεψη Δένδια σε Κροατία και Μαυροβούνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/01/20, 17:47

Επίσημες επισκέψεις στο Μαυροβούνιο και στην Κροατία θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας θα φτάσει στην Ποντγκόριτσα και ακολούθως στο Ζάγκρεμπ, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας.

Κατά την επίσκεψή του στο Μαυροβούνιο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, κ. M. Dukanovic και τον Πρωθυπουργό, κ. D. Markovic. Εν συνεχεία, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, κ. S. Darmanovic, καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. I. Brajovic.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κροατία, χώρα που ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, κ. G. Radman.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε